VIDEÓ: Ovisok mesélnek vulkánokról

Óvodások mesélnek a vulkánok működéséről, a láva tulajdonságairól, a vulkánok mindennapi életéről a Móra Ferenc Múzeum új kisfilmjében. Kiderül például, hogyan kell egy vulkán kitörését megakadályozni, s hogy mi az összefüggés a vulkánok és a dinoszauruszok között. A videót a Pompeji-kiállítás apropóján készítették, mely március 5-ig látható. 

Érdemes-e betömni egy vulkánt? Mennyi vízzel lehet eloltani egy vulkánkitörést? Mi az összefüggés a dinoszauruszok és a vulkánok között? Mi történt a repülőkkel a vulkánok kitörésekor az ókorban? A láva vastagabb, mint a tűz? Ezekre a fogós kérdésekre adnak választ szakértő óvodások a szegedi Móra Ferenc Múzeum új kisfilmjében. 

A videó remek segítség lehet mindazoknak, akik aktív vulkánok közelébe utaznak, vagy csak szeretnének többet megtudni a vulkánok működéséről. Ki gondolta volna például, hogy a vulkánkitörés megakadályozható megfelelő mennyiségű vízzel vagy a vulkán tetejének betömésével? A néha lelkesen, néha félénkebben mesélő ovisok az általános információk mellett igazi kulisszatitkokat is megosztanak a nézőkkel. 

A videót a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítása apropóján készítették szegedi ovisok közreműködésével. A Pompeji-tárlatot március 5-ig hosszabbították meg – a látogatók a kiállításon maguk is megismerhetik a vulkánok világának érdekességeit.

 

A videó megtekinthető:

https://youtu.be/nAq33nE5hQs

 

:)