Hárfa és gitármuzsika a Kultúrpalotában – Vasárnap is vár a múzeum!

Vasárnaponként is várja látogatóit a szegedi Móra Ferenc Múzeum, március 22-én pedig koncerttel is kedveskednek a zenebarátoknak. A Duo Musiciens Libres előadása hárfa- és gitárzenét rejt: Környei Miklós és Razvaljajeva Anasztázia muzsikája délután 5 órától tölti majd be a Kultúrpalota dísztermét.

A Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyei továbbra is izgalmas időszaki- és állandó kiállításokkal, különleges rendezvényekkel várják látogatóikat minden vasárnap.

2015. március 22. 17 óra, Móra Ferenc Múzeum díszterme
Duo Musiciens Libres koncertje

Környei Miklós – gitár
Razvaljajeva Anasztázia – hárfa

“Minden nap feltűnik a világban több olyan különleges koncertesemény, amiről ha lemaradnék, állítólag sokat vesztenék. Hogy ez igaz-e, nem tudom, egyet azonban tudok: Razvaljajeva Anasztázia és Környei Miklós hangversenyeit kihagyni igazi veszteség. Játékuk összependíti a lelki szálakat az alkotó és hallgató között – mintha a kezembe adnák a zenét: tessék, érintsd meg, ízleld meg, szippants bele!”
Fülei Balázs, zongoraművész

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész duója igazi kuriózum. A két pengetős hangszer gazdag színvilága és intim hangvétele új színfoltot hoz a hazai zenei életbe. A 2011-ben alakult duó az eredeti hárfa-gitár darabok felkutatása mellett saját átiratokat készít. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, az akadémia Tehetséggondozó programjának ösztöndíjasai voltak, 2011-ben és 2014-ben Junior Prima Díjban részesültek és jelenleg Fischer Annie ösztöndíjasok. 2014-ben második díjat nyertek a madridi IV. Spanyol Nemzetközi Kamaraversenyen és harmadik díjat a IV. „Suoni D’Arpa” Nemzetközi Versenyen. 2014 júliusában DeFalla, Granados, Rodrigo, Albéniz, Boccherini és Scarlatti műveit vették fel első közös lemezükre a Zeneakadémia AVISO stúdiójában.

Műsor:
Eric Sessler: Szonáta hárfára és gitárra
Beethoven: Esz-dúr szonáta – Quasi una fantasia, op. 27/1
Rahmanyinov: a-moll noktürn, op.10/1 (a Szalon darabok című zongoraciklusból)
Bartók: Román népi táncok
***
Bach: Részletek A fúga művészetéből, BWV 1080
Castelnuovo-Tedesco: E-dúr prelúdium és fúga
Boccherini: Bevezetés és Fandango
Granados: Orientale (a Tizenkét spanyol tánc című zongoraciklusból)
De Falla: Spanyol tánc a Rövid élet című operából
További információ a művészekről: https://www.facebook.com/DuoML

DuoMusiciensLibres_03.22
DuoMusiciensLibres_foto