Időszaki kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások

Ahol a víz az úr” - múzeumpedagógiai foglalkozás a Fekete ház “Szegedet lesujtva fölemeltem” – Festmények az árvízről című kiállításában

A foglalkozás középpontjában az 1879-es szegedi árvíz áll. Korabeli és mai térképek, újságcikkek segítségével valamint saját tapasztalás útján járjuk körbe  témát. Megismerkedünk az árvíz elleni védekezés lehetőségeivel, a Tisza szabályozásának jelentőségével, valamint a korabeli építőanyagok közül a vályogtégla ill. az égetett agyagtégla tulajdonságaival, továbbá megtudhatjuk kik voltak a kubikusok és mit csináltak. A kiállításban tapasztaltakat kézműves tevékenység segítségével mélyíthetik el a gyerekek.

Ajánlott korosztály: általános iskola, középiskola

Foglalkozásvezető: Wilhelm Adél; Tel.: 30-3955552

 

“Ismerd meg Szeged múltját” - múzeumpedagógiai foglalkozás a “Szeletek a múltból” című helytörténeti kiállításban

A foglalkozás során játékos formában ismerhetik meg a gyerekek Szeged elmúlt 300 évének főbb eseményeit, jeles személyeit ill. fontosabb épületeit. Megismerkedünk többek között  a Szegedi Vár történetével, a szabad királyi városi rang jelentőségével,  a Fogadalmi templom építésének körülményeivel, néhány híres szegedi mesterséggel valamint híres szegedi nagyságokkal, mint  Dankó Pista, Móra Ferenc  vagy Szent-Györgyi Albert… A foglalkozás kézműves tevékenységgel zárul.

Ajánlott korosztály: általános iskola, középiskola

Foglalkozásvezető: Wilhelm Adél; Tel.: 30-3955552

 

Interaktív tárlatvezetés a “Szeletek a múltból” című helytörténeti kiállításban.

A tárlatvezetés során interaktív formában ismerkedhetnek meg a gyerekek Szeged múltjával.

Ajánlott korosztály: általános iskola, középiskola

Tárlatvezető: Kovács-Krassói Anikó, Tel.: 20-8232172