Rotschild Klára-kiállítás fog nyílni a Fekete házban – HAMAROSAN!

A legendás divattervező, Rotschild Klára életéről nyílik tárlat hamarosan a Fekete házban. A kiállítást a tervek szerint az idei Múzeumok Éjszakáján nyitjuk meg.

Rotschild Kláráról nyílik kiállítás a Fekete házban várhatóan 2021 júniusában. A látogatók megismerhetik a világhírű divattervező életútját, és természetesen bemutatjuk több legendás ruhakölteményét is. Rotschild Klára gondolta ki egykoron Horthy Miklós menyének esküvői ruhakölteményét, de tervezett ruhát Kádár János és a jugoszláv kommunista diktátor, Tito feleségének is.

A szegedi múzeumok közül elsőként a Vár és Kőtár nyitja ki újra a kapuit: május 7-től látogatható újra.

A Fekete ház nagyszabású időszaki kiállításának létrehozása, építése hosszabb munkát igényel, ezért terveink szerint a Múzeumok Éjszakáján nyithat meg az épület, és így a Rotschild-kiállítás is.

A fotón Rotschild Klára legendás divatszalonját, a Clara-t láthatják a Váci utcáról, 1981-ből. Fotó: Fortepan / Gábor Viktor

„Clara. Rotschild Klára, divatkirálynő a vasfüggöny mögött. A Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása. © Magyar Nemzeti Múzeum, kurátor: Dr. Simonovics Ildikó”

mnm logo