Sisi-kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban – HAMAROSAN!

Sisi-kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban hamarosan. Már zajlanak az előkészítő munkálatok, a kiállítást a tervek szerint az idei Múzeumok Éjszakáján, 2021 júniusában nyitjuk meg.

Sisi-kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban várhatóan 2021 júniusában. A tervezett tárlaton olyan nemzetközi jelentőségű kollekciót mutatunk be, amely tárgyegyüttes legutóbb Kínában járt. A látogatók az eredeti, Sisihez köthető műtárgyak segítségével ismerhetik meg a magyarok királynéje, Erzsébet izgalmas, szenvedélyes és egyben tragikus életét.

A készülő kiállításban külön blokkok szólnak majd a Sisi elleni merényletről; a gyönyörű királyné titokzatos arcáról; a kedvteléseiről, a sportszokásairól, magyarországi kedvelt tartózkodási helyeiről; az impozáns 1867-es koronázási szertartásról, az Erzsébethez közel álló személyekről, barátairól, közöttük a legendás Andrássy Gyuláról is. 

A szegedi múzeumok közül elsőként a Vár és Kőtár nyitja ki újra a kapuit: május 7-től látogatható újra.

A nagyszabású időszaki kiállítás létrehozása, építése hosszabb munkát igényel, ezért terveink szerint a Múzeumok Éjszakáján nyílhat meg a komoly érdeklődésre számot tartható Sisi-tárlat. 

Az itt látható kép 1899-ben készült Erzsébet királynéról (forrás: Magyar Nemzeti Múzeum, leltári szám: 1430/1952 fk) 

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum jóvoltából, közös szervezésben valósul meg.

mnm logo