A becsomagolt múzeum

A szegedi Móra Ferenc Múzeum épületének födémét is át kellett törni a felújítási munkálatok során: egy új lépcsősort hoztak létre a központi csarnok és az alagsor között. A felújítás jól halad, folyamatosan dolgoznak a szakemberek az épületen kívül és belül egyaránt. 

Folyamatosan zajlik a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása. A több mint 120 éves épület egyik leglátványosabb átalakítása már meg is történt: a födémet áttörve készült el az a lépcső, mely a bejárati csarnokból közvetlenül elérhetővé teszi majd az alagsori látványtárakat.

Emellett a Móra-park felőli homlokzatot teljesen felállványozták, folyik a nyílászárók felújítása, az épületen belül pedig szintén zajlanak a munkálatok a leendő új kiállítások tereiben.

A jelenlegi felújítás során a Móra-múzeum főépülete, valamint a Vár turisztikai célú fejlesztése történik meg, melyet 899 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogat az Európai Unió. Ehhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata további körülbelül 500 millió forintos saját forrással járul hozzá.

mfm_felujitas_2 mfm_felujitas_1