Dínó-kiállítás érkezik a múzeumba idén júliusban

Nemzetközi jelentőségű dinoszaurusz-kiállítás érkezik idén a szegedi Móra Ferenc Múzeumba: a tárlat kollekciójának egy része Amerikából. Az amerikai főszervező, Don Lessem tekintélyes dinoszaurusz-kutató, aki többek között a Jurassic Park szakmai tanácsadója is volt.

Megszületett az előzetes megegyezés egy nagyszabású, nemzetközi jelentőségű dinoszaurusztörténeti-kiállítás szegedi bemutatásáról. Don Lessem, a vándorkiállítás amerikai főszervezője, neves dinoszaurusz-kutató február végén látogatott el a Móra Ferenc Múzeumba, ahol tárgyaláson vett részt a múzeum igazgatójával. A megbeszélésen megszületett az előzetes megegyezés a tárlat idei, szegedi bemutatásáról.

„Dino” Don Lessem számos, dinoszauruszokkal kapcsolatos könyv szerzője, többek között a Jurassic Park és a Dínó című Disney-film szakértője, tanácsadója is volt. A szakemberről egy dinoszaurusz-fajt is elneveztek: a Lessemsaurus körülbelül 210 millió évvel ezelőtt élhetett.

A kiállítás a tervek szerint július közepén fog megnyílni, melyen eredeti fosszíliákat, méretarányos csontváz-rekonstrukciókat és mozgó, hangot adó “dínó-robotokat” is láthat a közönség.

A tárlat alakulásáról, részleteiről folyamatosan tudósítani fogunk – figyeljék honlapunkat és a múzeum Facebook oldalát: www.facebook.com/moramuzeum