Múzeumi tájékoztató a 2013. szeptember 1-től érvénybe lépő iskolai éves bérletekről

 

Tisztelt Igazgató Úr/ Igazgató Asszony!

Országszerte erősödő törekvés az iskolák és a kultúrát „szolgáltató” intézmények szoros kapcsolatának kialakítása. A Móra múzeumban a több mint 30 éve működő múzeumpedagógia mára már hagyománynak tekinthető. A millennium évében felavatott kultúrpalotán is ez a tradíció olvasható „A KÖZMŰVELŐDÉSNEK”, ennek szellemében igyekszünk mi is munkánkat végezni.

Ez szokást megtartva az idei tanévben is szeretnénk, hogy múzeumunk az iskolán kívüli tanulás színtere maradjon. A hozzánk ellátogató csoportok/osztályok tárlatvezetések és különböző múzeumpedagógiai foglalkozások közül válogathatnak ill. a pedagógusokkal előzetesen egyeztetve az egyedi kéréseknek is igyekszünk megfelelni. A múzeum állandó kiállításainak feldolgozását segítik a múzeumpedagógiai foglalkozások, amelyekről az érdeklődő pedagógusok bővebb információt találhatnak a honlapon és az új kiadványunkban (ezt levelünkben mellékeljük). Az időszaki kiállítások foglalkozásairól az iskolák és a címlistánkban szereplő pedagógusok e-mailben kapnak értesítést. A hat állandó kiállításunk mellett, évente közel 20 időszaki tárlat tekinthető meg. A változatos tárlatokkal célunk, hogy az iskolák egy évben többször keressék fel intézményünket, ezért hoztuk létre a múzeumi bérletet, amelyet eddig iskolák és ritkán szülői munkaközösségek vásároltak meg.

Az idei iskolai tanévtől a Móra Ferenc Múzeum a következő iskolai bérleteket kínálja:

Az iskolai bérlet az iskola létszámától függően, diákonként 400 Ft-ért az egész tanévre a múzeum kiállításaira ingyenes belépést biztosít az egész iskola számára.
Az iskolai bérlet mellett osztály bérlet vásárlása is lehetséges 600 Ft/fő áron.

A múzeumi bérlet érvényessége egy iskolai tanév: 2013. szeptember 1 – 2014. június 15.
A bérlet ingyenes belépésre jogosít a Móra Ferenc Múzeumba és kiállítóhelyeibe (Vármúzeum és Kőtár, Fekete ház és Kass Galéria).
A bérlet kiemelt kiállítások esetén jelentős kedvezményt biztosít, valamint intézményünk múzeumpedagógiai kínálatának foglalkozásai is alacsonyabb áron, (800 Ft helyett) 500 Ft/fő áron vehetők igénybe.

JÖN!!!
November 15-től:
A Láthatatlan ember arcai – Gárdonyi Géza kiállítás
Érdeklődni:
Móra Ferenc Múzeum – Közművelődési csoport munkatársainál
Szatmári Csilla – Rostás Mónika

Elérhetőség:
www.mfm.u-szeged.hu
e-mail: kozmuv@mfm.u-szeged.hu
Ezen a címen lehet feljelentkezni a pedagógusi címlistára!
Telefon.: 06 62/549-040/ 125 mellék. Illetve 70/33-22-898

Fogas Ottó
megyei múzeumigazgató
sk.
Szeged, 2013. augusztus 16.