Önkénteseket avatunk

Lezárult a szeptemberben indult önkéntes-képzés a Móra Ferenc Múzeumban. A tréning eredményeként negyvenen lépnek be újonnan az önkéntes csapatba, akiket ünnepélyes keretek között december 4-én, hétfőn 17 órakor avatunk múzeumi önkéntessé.

Idén nyáron kezdte meg újabb önkéntesek toborzását a Móra Ferenc Múzeum. Az intézmény önkéntes képzése iránt óriási volt az érdeklődés: a lelkes csapat felkészítését szeptemberben kezdték el a múzeum munkatársai. Öt héten keresztül vettek részt különböző tárlatvezetésekkel kapcsolatos módszertani előadásokon a jelöltek, melyeket neves szakemberek, önkéntes mentorok tartottak.

A képzést tárlatvezetési vizsgák zárták, melyeket az elmúlt hetekben bonyolítottak le a múzeumban. A képzés sikeres elvégzése után negyven új önkéntes kezdi meg munkáját a múzeum csapatában, akiket ünnepélyes keretek között avatunk önkéntessé a Móra Ferenc Múzeumban december 4-én. A leendő önkéntesek többféle módon fogják majd segíteni a múzeum munkáját: a tárlatvezetés mellett bekapcsolódhatnak a közgyűjtemény különböző programjainak, rendezvényeinek lebonyolításába, a múzeumi mindennapokba.

A képzés a Talentum Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.