SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: a múzeum és a Vár megközelítése

Kedves Látogatóink!

A Móra-park építése miatt a Móra Ferenc Múzeum és a Vár és Kőtár módosított útvonalakon keresztül közelíthető meg. Mivel a park felújítási munkálatai tőlünk függetlenül zajlanak, ezért a bejutási rend folyamatosan változhat. Az alábbiakban a legfrissebb, jelenleg aktuális bejutási útvonalat olvashatják.

 

2020. szeptember 29-től a következő útvonalon közelíthetőek meg kiállítóhelyeink:
Móra Ferenc Múzeum:
Bejutás a város irányából, a Vár utca felől. A Vár utca irányából érkezve induljunk el a kocsifelhajtó felé, egy kis folyosón keresztül. Sétáljunk fel a kocsifelhajtóra, melynek tetején található a múzeum bejárata.

 

bejut1

 

bejut2

 

bejut3

 

Vár és Kőtár:
A Tisza felől közelíthető meg, a rakpart járdájáról nyílik egy folyosó, azon keresztül jutunk be a Vár udvarára, majd az épületbe.

var2 var1

 

 

Átjutás a múzeumból a Várba:

Egy kis sétát kell megtenni, ha a múzeumból a Várba megyünk át.

Ennek útvonala az alábbi képen látható: a múzeum épületéből a kocsifelhajtón lemegyünk a város irányába. Innen jobbra fordulunk, elsétálunk a színházi körforgalomhoz, ahol egy átjárót találunk. Az átjárón végigsétálunk, majd jobbra fordulunk a rakpart járdájára. A rakparti járdán végighaladunk a Vár épületéig, ahol befordulunk az épülethez jobbra.

vár és múz

Ha bizonytalanság merülne fel a bejutás kapcsán, kérjük, érdeklődjetek az aktuális helyzetről telefonszámunkon: 06-62-549-040

Köszönjük a megértésüket, türelmüket! Szeretettel várjuk Önöket a Móra-múzeumban és a Várban!

A Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein a maszk használata KÖTELEZŐ!