Titanic és Carpathia a Vármúzeumban

A Titanic és Carpathia című kiállítás különböző tablókon, plakátokon keresztül mutatja be a luxusgőzös katasztrófáját. A Horvátországból érkező tárlaton a két hajó modelljeit is láthatja a közönség, valamint megtekinthetik azt az eredeti mentőmellényt, melynek az egyik utas az életét köszönhette.

A Titanic és Carpathia című kiállítás különböző tablókon, plakátokon keresztül mutatja be az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös 1912-es katasztrófáját. A Horvátországból érkező tárlaton az érdeklődők megtekinthetik azt az eredeti mentőmellényt, melynek az egyik utas az életét köszönhette. Mindössze öt ilyen mellény maradt fenn a világon, ez pedig az egyetlen európai példány.

A kiállításon szegedi vonatkozású tablókkal is találkozhatunk. A katasztrófáról szóló korabeli újságcikkek mellett egy érdekes montázs is látható: a kiállítás rendezői szegedi környezetbe helyezik a Titanicot, és egy grafika segítségével modellezik, mekkora lenne a gőzös, ha felbukkanna a Tiszán a Belvárosi híd előtt.

A tárlat a Titanic mellett a Carpathia-gőzöst is bemutatja: a Carpathia ért elsőként a tragédia helyszínére, több száz utas köszönhette a hajónak az életét. A Carpathiának komoly magyar vonatkozása is van: a fedélzetén egy magyar hajóorvos, dr. Lengyel Árpád szolgált. Az ő életét és a katasztrófáról szóló visszaemlékezéseit is megismerhetik a látogatók.

A kiállítás január 26-ig látható a szegedi Vármúzeumban.

Jegyárak:
Felnőtt: 690 Ft
Diák/nyugdíjas: 490 Ft