Ujj-É, a tapintható éremkiállítás (Móra-múzeum)

Egy újszerű kezdeményezés kapcsán jött létre az a tapintható érem-kiállítás, melyet a szegedi Móra Ferenc Múzeumban mutatnak be. A közel száz alkotást tartalmazó tárlaton bárki megfoghatja az érméket, sőt! A kiállítás kifejezett célja, hogy a tapintható érmék segítségével közelebb hozza a tárgyakat a látogatókhoz.

A tárlaton tizenhét kortárs éremművész alkotásait mutatják be, melyek mindegyike izgalmat rejt magában tapintás szempontjából. Az érméket különleges biztonsági szalaggal látják el, valamint biztonsági kapukkal őrzik, így garantálva épségüket. A technológiai megoldás révén a kiállítás helyszínén a látogató szabadon mozoghat az éremmel, elveheti a teljesen nyitott tárolóból, leülhet, összehasonlíthatja más darabokkal, azaz: „ismerkedhet” vele.

A kiállítás szeptember 1-ig látogatható.

Az “Ujj-É” című tapintható éremkiállítás külön belépődíj megváltása mellett látogatható, mivel ezen tárlat külsős szervezet által rendezett vendégkiállításként szerepel múzeumunkban. A külön belépőjegy ára 200 Ft, melyet a főpénztárnál válthatnak meg.

IMG_4429

IMG_4430

IMG_4432

IMG_4436

 

 

 

erem02