A fáraók Egyiptoma (Móra Ferenc Múzeum)

A kiállítás meghosszabbítva 2014. december 30-ig! További információk a Látogatói információk/Nyitva tartás menüpontnál!

A fáraók Egyiptoma című nagyszabású ókori egyiptomi kiállítás harmadik helyszíne a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A Móra Ferenc Múzeum főépületében látható tárlat három teremben ismerteti meg az érdeklődőkkel a lenyűgöző, titkokkal teli ókori Egyiptom vallási életét, papságát, uralkodóit és az akkori emberek mindennapjait.

A kiállítás már a belépés előtt elkezdődik: a Móra Ferenc Múzeum főhomlokzatát két óriási szoborkolosszus őrzi. A III. Amenhotepet és hitvesét, Tijét ábrázoló szobormásolatok 8.5 méteres magasságból üdvözlik a tárlat látogatóit. A múzeum igyekezett minél izgalmasabb installációs elemekkel színesíteni a kiállítást: a tárlat első termében egy ókori egyiptomi templom-homlokzatot alakítottak ki, melybe belépve egy szentélyben találja magát a látogató. A falakon a legismertebb egyiptomi istenek falfestményei köszöntik az érdeklődőket, a különböző szobrokon, templom-maradványokon keresztül ismerhető meg igazán az ókori egyiptomiak hitvilága.

A külső terem a fáraóké és az állatáldozatoké: izgalmas tárgyakkal, történetekkel ismerkedhetnek meg a látogatók, akik az ókori egyiptomiak bőrébe is belebújhatnak. Bárki ruhamásolatot ölthet magára és egy számítógépes játék segítségével akár piramist is építhet.

A Móra-múzeum tárlatának harmadik terme a férfi-nő kapcsolatot helyezi előtérbe: a bécsi Kunsthistorisches Museum-ból érkezett műtárgyak különleges megvilágításban várják a látogatókat. A hétköznapi életet különböző használati tárgyak, öltözék-darabok és egy igazi paróka is szemlélteti a főépületben.

A kiállítás fő támogatója:

Acer_Tagline_v_green_grey

A kiállítás támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Együttműködő partnereink:

 logo color 02     mozart_hotel_logo     novotel_logo

arthotel_logo

forras superior      Holdfényszállás kisfelbontás    tisza-hotel-logo
Dóm Hotel Szeged_logo