AZ EZERARCÚ MÓRA FERENC – új múzeumi detektív játék

Kedves Látogatóink!

Október 17-től egy új múzeumi detektív játékkal várunk minden nyomozni vágyó vendégünket.

Ha szeretik a kihívásokat, szeretnék összekötni a kikapcsolódást a játszva tanulással, akkor tökéletes választás lehet az egész család, felnőtt csoportok vagy akár iskolás osztályok számára Az ezerarcú Móra Ferenc – múzeumi detektív játékunk.

Egy játék ára: 2000 Ft/csomag.

A játék megvásárolható a múzeum pénztárában.

Egy csomag 1-5 fő részére ajánlott.

Egy kis ízelítő a játékból:

AZ EZERARCÚ MÓRA

A „soktudományú” Móra Ferenc 1927. május 21-én hivatalát és tollát 12 órakor letéve a „sokablakos ház” lépcsőjén lesietve unokájának születésnapjára igyekezett – bokros teendőit erre az időre megszakítva. Gondolatai szinte kiültek arcára, miközben íróasztalát munkával tele hagyta pár órára megpihenni: „Megköt az a nagy ház, amelynek az életem nagyobb részét neki adom, a könyvtár és a múzeum, az évi ezer akta, a számadások, a gepidák és a hunok.” „Minálunk mindenhez érteni kell az embernek, s nem szentelheti magát egy munkának. Két hétig érmekkel vesződik az ember, aztán három napig átalakul madártudóssá, egy hét múlva kövületekkel bajlódik, aztán kigubódzik belőle az etnográfus …”

A villamos lassan, lomhán döcögött. Móra állva kapaszkodott, udvariasan fogadta az utazóközönség köszönéseit és kis idő múltán újra gondolataiba temetkezett.

A Vadember huncut szemeit látta maga előtt. Ám a következő pillanatban, még éppen az ajtók csukódása előtt feleszmélt – azon nyomban le kell szállnia. Sebes léptekkel sietett az ajtóhoz. Jobb kezében még mindig úgy fogta Panka virágcsokrát, ahogy a múzeumból eljött. Ám táskáját (melynek súlya nem volt elhanyagolható) a villamos ülésén felejtette.

Egy becsületes megtaláló a táskát felnyitva csupa érdekességekre bukkant és nyomozásba kezdett, hogy azt annak tartalmával mielőbb egyben visszajuttassa jogos tulajdonosának.

Segíts beazonosítani a tárgyakat a megtalálónak a kiállítóhelyek állomásain végighaladva, a füzet instrukcióit sorban követve, így a játék folyamán Móra Ferenc sokoldalúságát is megismerheted.

 

 

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk játékos kedvű látogatóinknak!!