Folyónk és földje (Móra Ferenc Múzeum)

Természettudományi állandó kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban Máté Bence fotóival

Az új állandó természettudományi kiállításunk alapgondolata városunk „főutcájához,” a Tiszához és ehhez kapcsolódóan az Alföldhöz, annak élővilágához kötődik.

Ennek a területnek az izgalmas állat- és növényvilágát ismerhetik meg látogatóink: szarvasok, őzek, barna medve, farkas és további emlős- és madárfaj várja az érdeklődőket. A galérián kialakított padláson a gyógynövények használatáról kaphatnak a látogatók ismertetőt, az interaktív gyermekfoglalkoztató teremben pedig játékos formában számtalan ismerettel bővíthetik tudásukat: az égigérő fa odvaiban madaras játékok, feladványok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Kiállításunk támaszkodik a XXI. századi technikai vívmányokra: a folyosón található interakció egy Juhász Gyula versszakkal fogadja vendégeinket, a nagyteremben pedig száraz lábbal átkelhetünk egy digitális patakon. A kihelyezett monitorokon, terminálokon további fotókkal, információkkal szeretnék látogatóink ismereteit bővíteni.

 

A kiállításhoz Audio Guide (hangos vezetés), ill. látássérültek részére akadálymentesített (audionarrált) Audio Guide szolgáltatás igényelhető.

Az Audio Guide szolgáltatásról bővebben: Audio Guide szolgáltatások

 

IMG_6793 IMG_6796 IMG_6797 IMG_6802