Másodkézből – Válogatás a Fortepan gyűjteményéből – BEZÁRT!

A KIÁLLÍTÁS 2023. JÚNIUS 25-ÉN BEZÁRT.

2023. május 11. – 2023. június 25.

Izgalmas fotókiállítás látható a Fekete házban: a Fortepan gyűjteményéből válogattak az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatói. A tárlat apropóját a Hetedhét Hungarikon című tárlat adja, ahol a fotókon szereplő híres emberek tárgyait mutatják be.

Egy izgalmas együttműködés “gyümölcsét” láthatják az érdeklődők a szegedi Fekete házban. A Móra Ferenc Múzeum és az SZTE-BTK művészettörténet szakos hallgatóinak közös projektjeként jött létre egy különleges fotókiállítás “Másodkézből – Válogatás a Fortepan gyűjteményéből” címmel.

A kiállításon azon híres magyar személyiségek fotóiból válogattak a hallgatók, akiknek a személyes tárgyait műalkotásként láthatják az érdeklődők a Hetedhét Hungarikon című tárlaton, a Fekete ház emeletén. A hallgatók a múzeum munkatársaival együtt hozták létre a fotókiállítást, így betekintést nyerhettek egy tárlat megtervezésének és kivitelezésének folyamataiba. A Móra Ferenc Múzeum hosszú ideje ápol kapcsolatokat a Szegedi Tudományegyetem különböző egységeivel – ez a projekt a múzeumi-egyetemi együttműködések egy újabb fontos eredménye.