Interaktív élménytér – Szeged “Tortája” a Klauzál téren

 

A KIÁLLÍTÁS 2019. SZEPTEMBER 29-ÉN BEZÁRT.

Klauzál téri “Torta”, azaz Interaktív élménytér nem más, mint egy tortát formázó, ideiglenes kiállítóhely. A kiállítótér két részre oszlik. Az első térben egy körülbelül 20 perces filmet láthatnak a látogatók Szeged történetéről, jelenéről és jövőjéről. A modern, rajzfilmes, animációs megoldásokat is tartalmazó videó célja, hogy a gyermekek, fiatalok számára is élvezetesen mutassa be Szeged múltját. A kiállítótér másik felében interaktív digitális játékok várják az érdeklődőket: a látogatók által kiszínezett rajzok megjelennek, “‘életre kelnek” az óriási méretű kivetítőn. Egy digitális terepasztalon Szeged ikonikus épületeivel játszhatnak az érdeklődők, a korábban elkészült színes rajzukat pedig képeslap formájában haza is vihetik.

Látogatható: 2019. szeptember 29-ig

Nyitva tartás:

hétköznapokon: 10-18.00

szombaton és vasárnap 10-20.00

A nyitva tartás a hőségre való tekintettel változhat. Látogatása előtt javasoljuk, hogy telefonon keresztül érdeklődjön az adott nap nyitva tartási idejéről ezen a számon keresztül: 20/317-8120

Az Interaktív élménytérben egyszerre legfeljebb 25 fő tartózkodhat bent.
Csoportok előzetes bejelentkezése a helyszínen vagy a 20/317-8120-as telefonszámon lehetséges nyitva tartási időben!

 

Fekete házban egy hagyományosabb, tárgyakra épülő kiállítást mutatunk be, amely 300 évnél messzebbre tekint vissza. A tárlat célja, hogy megmutassa azokat a helyeket, történéseket és szereplőket, amelyek meghatározták a város elmúlt évszázadainak alakulását. A kiállításon találkozhatunk ikonikus jelentőségű tárgyakkal: a szabad városi rangot megadó privilégium levéllel, a Dózsa-kereszttel, a doberdói fával vagy éppen egy „Sztálin-fejes” Kossuth-címerrel. Megjelennek a tárlaton híres-hírhedt történelmi események, mint például a boszorkányperek, de az érdeklődők megismerhetik Szent-Györgyi Albert szegedi működését vagy a nagyárvíz pusztításának pillanatait és következményeit is.

Látogatható: 2019. december 31-ig

Nyitva tartás:

hétfőtől vasárnapig, naponta 10-18.00 között

Kass Galériában Szeged egykori legendás városrészét, a Palánkot mutatjuk be fotókon, festményeken keresztül. A több mint 50 műalkotást felvonultató tárlaton az 1926 nyári Rudnay-művésztelep 22 hallgatójának munkáit, illetve ismert szegedi fotográfusok (Auer, Bäck Manci) és szegedi képzőművészek (Dinnyés Ferenc, Balog Margit, Csejtei Joachim Ferenc, Nyilasy Sándor) festményeit mutatjuk be. Az egykori Palánk városrész hangulata az egyetemi intézmények és a Fogadalmi templom építésének időszakát megelőzően ezen alkotások által rekonstruálható, így Szeged helytörténetébe is betekintést nyújt a kiállítás.

Látogatható: 2019. május 18. – december 31.

Nyitva tartás:

hétfőtől vasárnapig, naponta 10-18.00 között

 

 

JEGYÁRAK (egy belépőjegy megváltásával mindhárom helyszín látogatható):
Felnőtt: 1390 Ft
Diák/nyugdíjas/pedagógus (érvényes igazolvánnyal): 890 Ft
Családi (2 felnőtt és 2 18 év alatti gyermek): 3790, minden további gyermek 590 Ft
Csoportos felnőtt (20 fő felett): 990/fő
Csoportos diák, nyugdíjas, pedagógus (20 fő felett): 590/fő
Díjtalan belépésre jogosultak:
– 6 év alatti gyermekek
– Fogyatékkal élő személyek, jogosultanként 1 fő kísérővel

 

Egy belépőjegy vásárlásával mindegyik kiállítóhely megtekinthető.

 

Az Interaktív élménytérbe 30 percenként történik a látogatók beléptetése, ahol egyszerre legfeljebb 25 fő tartózkodhat bent.
Csoportok előzetes bejelentkezése a helyszínen vagy a 20/317-8120-as telefonszámon lehetséges nyitva tartási időben!

3-kiallitoter-szorolap-angol-01 3-kiallitoter-szorolap-angol-02