Közel ezren az őszi éjszakán

Közel ezren voltak kíváncsiak az idei Őszi Múzeumok Éjszakájára Szegeden. Szombaton 17 és 23 óra között folyamatosan érkeztek a látogatók a Móra-múzeumba és a Várba. A legnépszerűbb a tetőkilátó és a csillagles, valamint a detektív játék volt.

Komoly érdeklődéssel zajlott le a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakája a járványügyi szabályok betartása mellett. A Móra Ferenc Múzeumban és a Várban szombaton este 17 és 23 óra között összesen közel ezren fordultak meg. A rendezvény legnépszerűbb programja a csillagles volt az új tetőkilátón: folyamatosan érkeztek a kíváncsi látogatók, akiket csillagászok vártak izgalmas csillagászati érdekességekkel.

Mindkét épületben kellett nyomokat keresni a detektívjáték során, mely a családosok és a fiatal látogatók körében volt a legnépszerűbb. Móra Ferenc táskájához kötődött a rejtély, melyet nagyon sok látogató sikeresen teljesített az este folyamán. Sokakat érdekeltek a különböző tárlatvezetések, a Munkácsy felolvasó est, a csillagászati előadás, melyek maximalizált résztvevőszámú csoportokban zajlottak.

 

muzej02 muzej03 muzej04

 

möf