Megjelent a Határtalan Régészet nyári száma: főszerepben az inkák, maják aztékok

Újabb izgalmas témát jár körbe a Határtalan Régészet című magazinunk legfrissebb, 2021. nyári száma: az inkák, maják és aztékok rejtelmes világába nyerhet az olvasó betekintést.

Gyarmati János egy magányos kontinens ősi civilizációiról nyújt általános áttekintést cikkében, ezzel megalapozva a lapszám témakörét. Bíró Péter a maja civilizációt mutatja be, Garmati János második cikke az inkákról szól, míg Jancsó Katalin Cholula nagy piramisát ismerteti. Pap Ildikó és Szikossy Ildikó cikke az Újvilág múmiáiról szól, Nagy Bunyik Katalin pedig az Andok szőtt kincseiről, azaz a perui textíliákról ír tanulmányában.

Bíró Péter a maja írást mutatja be, Vassányi Miklós az inkák gyermekáldozatait, Jancsó Katalin a mexikóiak ősi szent italát állította írása középpontjába. Szeljak György egy mexikói indián falu vallását ismerteti, Lantos Adriána az ősi Peru írásáról szól, míg Kasza Csaba egy újabb múmia-témájú tanulmányt írt. Megismerjük egy Costa Rica-i gyűjtemény kalandos történetét, valamint egy újabb szemszögből a maják világát.

21.2.1

A magazint keressék országszerte az újságárusoknál!

 

 

A Határtalan Régészet című magazin megjelenését a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatta.

pku_logo