MÓRA RENGETEG – A zöld Móra (Móra Ferenc Múzeum)

Állandó kiállítás Móra Ferenc íróról, múzeumunk egykori igazgatójáról

Móra Ferenc, névadónk, író, költő, újságíró, régész és könyvtáros, múzeumunknak harminc évig munkatársa, 1917-től haláláig igazgatója volt.

Móra, aki elkötelezett természetvédő volt, már száz évvel ezelőtt felismerte a környezetvédelem fontosságát, s életművének ez az üzenete és aspektusa ma még fontosabb és nagyon aktuális. Ennek megfelelően a természethez való meghitt viszonyán keresztül mutatja be Móra Ferenc életútját és gazdag, szerteágazó munkásságát.

Móra varázslatos erdejében, a MÓRA RENGETEGBEN megismerkedhetünk az egyetemen földrajz-természetrajz szakon végzett író életével, a fatörzsekbe rejtett idézetek, tárgyak, képek, levelek, filmrészletek, interaktív játékok segítségével felfedezhetjük a természetszerető ember inspiráló gondolatait, elsöprő szenvedélyeit, költészetét, játékosságát, humorát, meg nem írt regényeit. Írhatunk vele szerelmes verseket, feldíszíthetjük fényképét legkedvesebb virágaival, s megtudhatjuk, milyen növény vagy állat szeretett volna lenni, ha nem embernek születik. Találkozhatunk családtagjaival, szerelmeivel, élete meghatározó szereplőivel, fűvel, fával, állatokkal és emberekkel.

A kiállítás reményeink szerint szól az irodalomkedvelőknek és a nyelvünket sem értőknek, a Móra-rajongóknak és mindazoknak, akik ezáltal kerülnek közelebb műveihez, gondolataihoz és személyiségéhez.

 

A kiállításhoz Audio Guide (hangos vezetés), ill. látássérültek részére akadálymentesített (audionarrált) Audio Guide szolgáltatás igényelhető.

Az Audio Guide szolgáltatásról bővebben: Audio Guide szolgáltatások

mn1 mn4 mn3