Múzeumok Éjszakája

Ismét Múzeumok Éjszakája lesz Szegeden.

Színes programokkal várjuk az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Vár és Kőtárban, 2021.június 26-án, 16:00-24:00-ig.

A Móra Ferenc Múzeumban 16 órakor “Sisi – Királyné feketén-fehéren” c. kiállítás megnyitóján vehetnek részt látogatóink.
A látványtárakban valamint a kiállításokon tárlatvezetések hallhatóak.

Minikoncertek a Dugonics András Piarista Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak és növendékeinek szereplésével.  https://ami.szepi.hu/

A Fekete házban “CLARA. Rotschild Klára – Divatkirálynő a vasfüggöny mögött” c. kiállítással valamint tárlatvezetésekkel készülünk.

A Vár és Kőtárban az “Utazz a múltba” c. Szeged történeti kiállítás tekinthető meg, valamint érdekes tárlatvezetéseken vehetnek részt látogatóink.
A Vár bejáratánál régészeti kézműves foglalkozásokra várjuk az érkező családokat.

A Móra-parkban, a Várban és a Móra Ferenc Múzeumban izgalmas detektívjátékokat játszhatnak a kalandra vágyók. A kétféle játék díja: +500 Ft/csapat/játék (max. 5 fő/csapat)

BELÉPŐJEGYEK (MINDHÁROM helyszínre, az ÖSSZES programra érvényesek):
Felnőtt: 2500 Ft/fő
Diák/nyugdíjas: 1500 Ft/fő

Ez az éjszaka TÉNYLEG más lesz, mint a többi!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A “Sisi – Királyné feketén-fehéren” és a “CLARA. Rotschild Klára – Divatkirálynő a vasfüggöny mögött” c. kiállítások a Móra Ferenc Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeumok közös tárlatai.

A Múzeumok Éjszakája a 194/2021. (IV. 26.) számú kormányrendelet értelmében védettségi igazolvánnyal látogatható.