Nyilvános restaurátori állapotfelmérés vár Csontváry Öreg halászára

A közeljövőben egy komolyabb restaurálás vár majd Csontváry Öreg halász című ikonikus festményére. A Vezúvot is ábrázoló festmény jelenleg a szegedi Fekete házban látható a Pompeji-kiállítás részeként. A mű jelenlegi állapotát a Herman Ottó Múzeum által megbízott restaurátor vizsgálja meg sajtónyilvános állapotfelmérés keretében november 2-án, szerdán 13 órakor a Fekete házban.

Jelenleg a szegedi Fekete házban látható Csontváry Kosztka Tivadar egyik legendás festménye, az Öreg halász. Az alkotást a közeljövőben restauráltatni szeretné a Herman Ottó Múzeum – a miskolci intézmény gyűjteményébe tartozik ugyanis a páratlan remekmű. A leendő restaurálás kapcsán azonban állapotfelmérésre van szükség, hogy kiderüljön, milyen teendők várnak a restaurátorokra a jövendőbeli munka kapcsán.

Az Öreg halász restaurátori állapotfelmérését a miskolci múzeum által megbízott restaurátor szakember végzi el sajtónyilvános esemény keretében. A festmény egyelőre még Szegeden marad: az alkotás hátterében a Pompejit elpusztító Vezúv látható. A Pompeji-kiállítás kapcsán a remekmű a Fekete házban tekinthető meg az év végéig.

A sajtónyilvános állapotfelmérésre november 2-án, szerdán 13 órakor kerül sor a Fekete házban.