POMPEJI-KIÁLLÍTÁS 2016-BAN!

POMPEI VILÁGA 2016-BAN A MÓRA FERENC MÚZEUMBAN!

Grandiózus Pompei-kiállítással készül a Móra Ferenc Múzeum 2016-ra: a tárlaton több mint száz, a nápolyi múzeumból érkező műtárgyat mutatunk majd be a gladiátoroktól kezdve a politikán, a mindennapokon, a kereskedelmen, az erotikán át egészen magáig a 79-es katasztrófáig, amikor is a Vezúv kitörése miatt teljes egészében elpusztult Pompei városa.

Január 27-én sajtótájékoztatón jelentette be a kiállítás létrejöttének tényét Dr. Solymos László, Szeged alpolgármestere és Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója.

A Pompei-tárlatot három helyszínen láthatják majd az érdeklődők: a Móra Ferenc Múzeumban a mindennapi életet, a politikát, az öltözködést és magát a katasztrófát ismerhetik meg a látogatók. A Fekete ház középpontjában a gladiátorok és a harcászat áll majd, és itt egy 18 karikás teremben az ókori római erotika emlékeit is bemutatjuk, a Kass Galériában pedig a Vezúvot feldolgozó képzőművészeti alkotásokból nyílik tárlat. A több millió eurós biztosítási értékű kiállításon a nápolyi műtárgyak mellett az Aquincumi Múzeumból, a Magyar Nemzeti Múzeumból és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeumból is érkeznek értékes tárgyak a kiállításra.

A “Pompei – Élet és halál a Vezúv árnyékában” című kiállítás mindegyik helyszínét a 2016-os nyári Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitjuk meg. Az építési munkálatok már folynak, a műtárgyak várhatóan júniusban érkeznek majd Szegedre.

A Pompei-kiállítás részleteiről, belépőjegy árairól hamarosan bővebb információkat is találhatnak honlapunkon.

Várjuk Önöket Pompei misztikus világával a Múzeumok Éjszakájától kezdve egészen 2016 végéig!