Tér – Mozgás – Játék (BEZÁRT!)

A kiállítás 2022. július 3-án BEZÁRT.

 

Új időszaki kiállítás nyílt a szegedi Fekete házban, melynek címe: Tér – Mozgás – Játék. A tárlat Konok Tamás festőművész és Vásárhelyi Tamás biológus közös projektje: a kiállításon megjelenő festményekhez készültek olyan makettek, melyeket a látogatóknak kell kipróbálniuk. 

Egy különleges együttműködés eredményeként jött létre a Fekete ház új kiállítása. A Tér – Mozgás – Játék című tárlat Konok Tamás festményeit mutatja be Vásárhelyi Tamás makettjeivel kiegészülve. A kiállítás alapgondolata az, hogy Konok geometrikus formákból felépülő festményei „életre keljenek”, két dimenzióból három dimenzióssá váljanak.

Vásárhelyi Tamás biológus megtapogatható, mozgatható szerkezeteket készített a festményekhez, így hozva közelebb az alkotásokat a közönséghez. Tekerhető, forgatható, húzogatható makettekről van szó, melyek kapcsolódnak valamelyik festményhez. Céljuk a fizikai törvényszerűségek ábrázolása, hogy a képeken látható geometrikus formák a valóságban milyen kapcsolatban is állhatnak egymással.

 

A kiállítás megtekinthető: 2022. július 3-ig, minden nap 10 és 18 óra között.

 

APPLIKÁCIÓS TÁRLATVEZETÉS A KIÁLLÍTÁSON

Új virtuális elemmel bővült a Tér – Mozgás – Játék című kiállítás: Vásárhelyi Tamás tart virtuális tárlatvezetést a látogatóknak.

A különböző alkotások mellett egy QR kódot helyeztünk el, melyet az Arloopa nevű applikáció segítségével kell beolvasni. A beolvasás után Vásárhelyi Tamás arca jelenik meg, aki az adott tárggyal kapcsolatban meséli el a keletkezés történetét, különböző érdekességeket, izgalmas történeteket. Ennek a digitális eszköznek a segítségével így bárki szabadon, egyedül is részt vehet egy különleges tárlatvezetésen.

Az applikációs tárlatvezetés menete:

1. Töltse le az Arloopa nevű applikációt a telefonjára! Elérhető a Google Play-en és az Apple Store-on keresztül is, a letöltés ingyenes.

2. Keresse meg az adott tárgy mellett a QR kódot!

3. Nyissa meg az applikációt, majd az app segítségével olvassa be a kódot!

4. Az app kikeresi a videót és el is indul a virtuális tárlatvezetés!

 

IMG_3779

 

IMG_3745

 

Ter-Mozgas_Jatek_ FOTO_Kuttner_Ádám

Fotó: Kuttner Ádám

 

termozgas_app_02

 

termozgas_app_01