Cowboyok és indiánok – A legendás vadnyugat

ÚJ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2022. JÚNIUS 25-TŐL

Újabb nagyszabású nemzetközi kiállítással készül az idei nyárra a Móra Ferenc Múzeum: a legendás vadnyugat világát bemutató tárlat főszereplői a cowboyok és az indiánok lesznek. A tárlat törzsanyaga az USA-ból, az Oklahomai Cowboy és Western Múzeumból fog érkezni. A kiállítást június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján nyitjuk meg.

Ismét nemzetközi kiállítás nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A legendás vadnyugatot bemutató tárlat a cowboyok és indiánok világába kalauzolja majd el a látogatókat. A kiállítás törzsanyaga – több, mint 60 eredeti tárgy – az USA egyik legnagyobb cowboy és western múzeumából, Oklahomából fog érkezni. A tárgyak között találhatóak nyergek, csizmák, kalapok, teljes cowboy ruházat, sarkantyúk, kések, valamint további érdekes használati és viseleti tárgyak is.

Az amerikai kollekció mellett magyarországi múzeumokból és gyűjtőktől érkező tárgyakat is láthatnak majd az érdeklődők. Megismerhetik a cowboyok és indiánok mindennapjait, szokásait, a különböző területen élők életének hasonlóságait és különbségeit. Szó lesz a rodeók világáról, a western filmek korszakáról, a fegyverekről, öltözködésükről és természetesen a vadnyugat magyar vonatkozásiról, például Xantus Jánosról is.

A kiállításon külön figyelmet fordítanak majd az interaktivitásra is. Külön terem várja majd az érdeklődőket, ahol western tematikájú játékokat játszhatnak: beöltözhetnek cowboynak, beülhetnek egy indián sátorba és játékosan ismerkedhetnek meg a vadnyugati mindennapokkal. Emellett különböző mozgóképes elemek, videók színesítik majd a kiállítás termeit.

A kiállítást június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján nyitjuk meg és egészen év végéig nyitva tart majd.