Elismerő oklevéllel jutalmazták a Páratlanok című kiállításunkat

Az idei „Az év kiállítása” díj elismerő oklevelében részesült a szegedi Móra Ferenc Múzeum papucskiállítása. A rangos elismerést a Múzeumok Majálisán adták át Budapesten.

Minden évben átadják az „Az év kiállítása”-díjat, mellyel a hazai múzeumok, közgyűjtemények legérdekesebb, legértékesebb tárlatait ismeri el a múzeumi szakma. 2018-ban az „Év kiállítása” cím mellett további elismerésekkel jutalmazták a kiemelkedő hazai kiállításokat.

A Móra Ferenc Múzeum „Páratlanok – A szegedi papucs története” című kiállítását is díjazta a szakmai zsűri: a tárlat elismerő oklevelet kapott, melyet a Nemzeti Múzeumban, a Múzeumok Majálisán adtak át ünnepélyes keretek között. Az oklevél a szegediség erősítése mellett a korszerű installációs megoldásokat is dicséri, ahogy írják: a kiállítás „a szegedi identitás egyik közismert elemét mutatta be a tárgyak – szövegek – fotók – filmek látványos installációjával, a látogatók aktív bevonásával.”

A Páratlanok című tárlatot év végéig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum, így december közepéig ismerkedhetnek meg a látogatók a szögedi papucs történetével, hátterével, valamint maguk is igazi szegedi papucsba és ruhaviseletbe bújhatnak.

 

oklevél